De saves van de The Forest-server en je co-op save

De dedicated server speelt op een moment één van vijf save slots. Hij slaat op een timer op en wanneer de laatste speler vertrekt, niet wanneer hij wordt gestopt, wat bepaalt hoe je hem herstart.

Wanneer de wereld wordt opgeslagen

  • Elke serverAutoSaveInterval minuten terwijl er spelers online zijn: standaard 15, en 15 is het minimum dat het spel toestaat.
  • Eenmaal, wanneer de laatste speler vertrekt.
  • Niet wanneer de server wordt gestopt of herstart. Alles wat sinds de laatste save is gebeurd, gaat verloren als je hem stopt terwijl er spelers op zitten.
  • Een admin kan ook handmatig opslaan met /save <slot> in de chat van het spel.

Daarom wachten herstarts op Flux die de server zelf doet, de dagelijkse en die voor gameupdates, op een lege server: de wereld is net opgeslagen.

De vijf slots

Elke slot is een map, Slot1 tot Slot5, onder Multiplayer in de savemap. De server speelt degene die in de slotinstelling is aangegeven. Een lege slot maakt een nieuwe wereld wanneer de server erop start, dus een nieuwe wereld starten betekent: een slot leegmaken en erin spelen.

Je co-op save naar de server verplaatsen

  1. Sluit op de pc van de host eerst het spel af en open daarna AppData\LocalLow\SKS\TheForest\<SteamID>\Multiplayer.
  2. Zip de Slot-map die je wilt (Slot1, bijvoorbeeld).
  3. Upload in het tabblad Save slots de zip in een lege slot en druk daarna op Play bij die slot.
Tip:De eigen inventaris en voortgang van elke speler blijven mogelijk bij de co-opgame.

Veelgestelde vragen

Wordt mijn wereld opgeslagen wanneer de server herstart?

Niet door de herstart zelf: The Forest slaat op zijn eigen timer op en wanneer de laatste speler weggaat. Daarom wachten de herstarts die de server inplant op een lege server.

Hoeveel werelden kan ik bewaren?

Vijf, één per save slot, en je kunt elk ervan downloaden.

Gerelateerde The Forest-gidsen